• You are here:
    News Press release Bygg Reis Deg 2019
  • JD Global Sourcing exhibts at 4DD, 6.-9. February 2020 in Katowice, Poland

JD Global Sourcing – Laminaty CPL, HPL i Compact do wnętrz i na zewnątrz – pozycja stand 29

JD Global Sourcing - Historia:

Firma JD Global Sourcing została założona w 2016 roku przeze mnie, Jana Danielsen. Moja kariera rozpoczęła się ponad 25 lat temu w branży laminatów. Przez pierwsze 20 lat pracowałem w wiodącej włoskiej grupie producentów laminatów CPL, HPL i COMPACT. Po zakończeniu kontraktu w 2013 r. rozpoczołem działalność od JD International w styczniu 2014 r., jako agent laminatów z Turcji, Indii i Chin.

Model biznesowy jako agent działał, ale szybko się przekonałem, że mogę robić to lepiej sam z korzyścią dla klientów. Byłem agentem, który zajmował się już w 95% całym procesem, od spotkań z klientami, prezentacji i promocji, aż po rozwiązania techniczne i logistyczne.

Dlatego było naturalnym kolejnym krokiem i zgodnie z moją wcześniej opracowaną strategią, w 2016 roku , założyłem JD Global Sourcing. JD Global Sourcing która opiera się na globalnym, zorientowanym na klienta pozyskiwaniu laminatów CPL, HPL i COMPACT do wnętrz i na zewnątrz. Ponadto JD Global Sourcing sprzedaje swoje trzy marki: JD Basic CPL / HPL, JD Basic COMPACT i JD Basic XTERIOR.

Usługi:

Obecnie JD Global Sourcing zajmuje się całym procesem, od identyfikacji producentów, zatwierdzania, wyboru produktów, zaopatrzenia, cen, logistyki, kontaktu z klientem i dialogu, promocji i sprzedaży, a także usług posprzedażnych.

JD Global Sourcing opiera się na sloganie "Jeden świat - jedna relacja". Zbyt często firmy wielonarodowe mają do czynienia ze skomplikowanymi istniejącymi systemami dystrybucji, blokującymi rozwój łatwy i prosty kontakt. W JD Global Sourcing masz jedną osobę kontaktową do całego świata! Łatwo i prosto.